Anniken England

Slik bruker du vinrestane

Anniken England
Slik bruker du vinrestane

Du treng ikkje helle ut vinrestane sjølv om du ikkje skal drikke opp flaska. Få med deg mine beste tips til korleis vinrestane kan komme til nytte.

Er det noko vi har nok av i hus er det vin. Det står gjerne to eller tre flasker opne. Drikker vi alle opp? Nei, difor er det viktig å finne måtar å bruke desse restane på slik at det ikkje går rett i vasken.

Bruk kvitvinsrestane til å lage ein italiensk klassikar, Risotto Milanese.

Bruk kvitvinsrestane til å lage ein italiensk klassikar, Risotto Milanese.

Slik bruker du vinrestane:

  1. Saus er noko av det beste som finst, gitt at den er laga med kjærleik. Ein kvitvinssaus til fisk lagar ein med finhakka sjalokklauk, hell i eit glas eller to med kvitvin, la det koke inn til den får tjukk konsistens og rør inn romtemperert smør (del dei gjerne opp i terningar. Eller kva med å lage ein raudvinssaus til ein av dei mange kjøtrettane?

  2. Lagre vinrestar. Det er ikkje alltid du vil bruke restane med det same difor kan det vere nyttig å lage den. Finn gjerne ein beholdar som du bruker til å lage isbitar (enten som plastikkpose eller i form). Ha den i frysen, så har du den klar til bruk.

  3. Risotto er godt, rimeleg og ekte kvardagslykke. Du finner oppskrift og framgangsmåte her.

AnnikenEngland-112.jpg