Anniken England

Tom Marthinsen er med i Julekalenderen

Anniken England
Tom Marthinsen er med i Julekalenderen

Tom Marthinsen 

Fortel om Portvin

Portvin er undervurdert, og eg drikker det ikkje ofte nok. Gjer du? 

Det unike med den portugisiske sterkvinen er at du kan nyte eit glas i ny og ned, gjerne til ost, nøtter, dessert eller aleine. Faktisk er Portvin den vinen du alltid burde ha liggande om du har lyst på eitt glas. 

Tom Marthinsen er ein av dei mest kjende vinjournalistane og du vart kanskje kjent med han gjennom vinspalta i Dagens Næringsliv? Det vart eg. 

I 1992 starta Tom vinspalta i DN og auka engasjementet for vin i heile Noreg. I tillegg har han vore redaktør og medforfattar av fleire bøker, desse vil du gjerne sjå nærmare på. 

Vi er heldige som får samarbeide med Tom, les notatet frå han og sjå videoen under. 


Notat frå Tom: 

"Vinen kjennetegnes ved sin eleganse, men også ved sin dype frukt. Egner seg derfor både til lagring og til nåkonsum. Portviner som er balanserte som unge har en tendens til å klare seg bedre enn de fleste kraftpakkene ved lagring. 

Passer til: Nøtter, tørkede frukter og norske blåmuggoster som Kraftkar eller Fønix, og mange av de andre norske blåmuggostene også. Osten må ikke bli for salt eller for sterk fordi da vil osten overdøve vinen. Meningen er å få til en god symbiose mellom ost og vin. Nyt den gjerne alene også."

 

Vi delar videoen av Tom i Julekalenderen og meir informasjon om Portvin, det vil du gjerne få med deg. I morgo opnar vi fyrste luke!