Lær om vin

Sukker i vin?

Er du oppteken av sukker i vinen din? Eller tenker du ikkje over det?   

I Noreg har det vore trend med tørre vinar i mange år. No er det nokre produsentar i som leikar seg meir med kategorien halvtørr. Sødmen i vinen gjer det enklare å drikke vinen og halvtørre vinar går langt betre til sterk, feit og salt mat. Tenk berre på den tradisjonelle maten vår eller asiatisk mat.  

Sukker i vin?

Kva er NATURVIN? 

Er du lei av å ikkje forstå kva som ligg bak enkelte omgrep? Naturvin er kanskje eit dei?  

Fortvil ikkje, vi tek ein enkel, rask og informativ gjennomgang – og best av alt; eg gir deg mine favorittnaturvinar som du kan begynne med, anten du er ny eller rutta på området.  

Kva er NATURVIN? 

Dette treng du å vite om raudvin

Er du størst tilhengjar av kvitvin eller raudvin? Eg gir deg det viktigaste du treng å vite om raudvin på 2 minutt, få med deg dei åtte punkta!

Dette treng du å vite om raudvin

Betydinga av rett glas 

Snobberi eller ei, vinglas har faktisk alt å seie. Glasprodusentar som Riedel, Zalto og mange andre har forstått dette. Det har resultert i gjennomtenkte, gode og stilfulle glas. Om ein verkeleg vil ha den maksimale smaksopplevinga av ein vin, så handlar det faktisk om å finne rett glas til vinen.  

Betydinga av rett glas 

Next up: Germany

Er det tabu å vere dedikert? 

Når eg då får eit spørsmål om å reise fem dagar til Tyskland over ei helg, har eg ingen problem med å rydde kalenderen og reise. Dei avtalane som må følgjast opp legg eg til rette for. 

Next up: Germany

Kva har ein naken kropp med naken vin å gjere? 

Mitt fyrste møte med oransjevin var ein kamp, slett ingen enkel ein. Av nyfikenheit hadde eg sjølvsagt funne den heftigaste av dei heftigaste oransjevinane på polet. Eg var klar for å bli betre kjent med den hippe varianten av vinstilen.  

Kva har ein naken kropp med naken vin å gjere? 

SMAK -> SMAK -> SMAK

Kor ofte smakar du på ein ny vin? Og er det skummelt å velje noko nytt og ukjent?  

For å betre forstå smak skal vi no sjå nærmare på munnen. Vi må ta føre oss det tredje av av dei fire stega for å bli ein vinsmakar. 

SMAK -> SMAK -> SMAK

Smak er læring

Kan ein bli lei av smak? Og kor mottakeleg er du for nye smakar? 

Som mange andre er eg litt skeptisk, og gjerne ikkje så positivt innstilt som eg burde vere. Likevel, dersom situasjonen byr på ein ny smak, ei ny oppleving eller, best av alt, overraskar meg, er det HALLELUJA-STEMNING.  

Smak er læring